Vânzările digitale din România au înregistrat cea mai rapidă creștere din Europa Centrală și de Est

Comerțul electronic („e-commerce”) din ţara noastră a înregistrat cea mai rapidă creștere din Europa Centrală și de Est, conform unui studiu bancar global. „COVID-19 a dus la un avans semnificativ al digitalizării, România este printre economiile europene cu cea mai rapidă creştere în privinţa utilizării serviciilor digitale în sistemul bancar”, afirmă autorii studiului.

„Printre cele mai relevante funcţionalităţi se numără personalizarea serviciilor şi ofertelor sau conectarea la ecosisteme de servicii adiacente (financiare şi non-financiare). Acestea din urmă se află la un stadiu incipient pe piaţa din România”, spun autorii cercetării care poartă marca McKinsey Global Annual Banking.

Astfel, analizele McKinsey evidenţiază că băncile din România au înregistrat creşteri semnificative în 2020-2021 pentru segmentul de vânzări digitale, însă punctul de plecare a fost unul foarte jos, în comparaţie cu alte ţări din Europa Centrală şi de Est (procentul vânzărilor digitale a fost de circa 10% în România, în comparație cu aproape 25% în restul regiunii studiate), precizează Agerpres.

În plus, cea mai mare parte a…

Citeste continuarea Aici

You might also like