100 de specialiști cer OMS să modifice politicile referitoare la tutun

Sunt dovezi că produsele fără fum sunt mult mai puțin dăunătoare decât țigările și că pot contribui la eliminarea fumatului.

Astfel, 100 de experți independenți în știința tutunului și a nicotinei și în politicile din domeniu cer Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) să își schimbe atitudinea ostilă față de măsurile de reducere a riscurilor asociate fumatului.

De asemenea, în preîntâmpinarea celei de-a 9-a Conferințe a Părților (COP9) care va avea loc în 8 noiembrie anul curent, specialiștii internaționali în reducerea riscurilor asociate consumului de tutun au trimis o scrisoare deschisă celor 182 de țări implicate în Convenția-Cadru Privind Controlul Tutunului (FCTC / Framework Convention on Tabacco Control), cu scopul declarat de a determina  o atitudine mai deschisă, bazată pe știință, în ceea ce privește reducerea riscurilor asociate consumului de tutun.

Mai mult decât atât, scrisoarea exprimă, în primul rând, îngrijorarea referitoare la „direcția greșită și nejustificată pe baze științifice a OMS de a interzice sau a reglementa și impozita excesiv” alternativele fără fum, cele care nu ard…

Citeste continuarea Aici

You might also like