5 lucruri de știut despre chisturile mamare

Chisturile mamare sunt formațiuni benigne, necanceroase, pline cu lichid, care se dezvoltă în structura țesutului mamar (la nivelul sânului). Chisturile mamare pot apărea ca formațiuni singulare sau organizate în grupuri de mai multe, de mărimi și localizare variabilă. De obicei, acestea nu necesită tratament decât atunci când simptomatologia este supărătoare sau când dimensiunile formațiunii sunt mari. De cele mai multe ori, chisturile mamare sunt depistate prin auto-examinare (auto-palpare), însă diagnosticul este pus doar de către medic. Acesta va stabili, de asemenea, necesitatea inițierii unui tratament. Iată 5 lucruri pe care trebuie să le știi cu privire la chisturile mamare.

 

     1. Care sunt cauzele și factorii de risc pentru chisturile mamare?

Cauzele exacte ale chisturilor mamare nu sunt complet cunoscute. Cu toate acestea, se pune problema fluctuațiilor hormonale care ar putea favoriza formarea acestora. 

 

Chisturile mamare pot apărea la orice vârstă, însă sunt mai comune între 20 și 40 de ani, mai frecvente înainte de menopauză, ca urmare a fluctuațiilor hormonale lunare ale ciclului menstrual. După menopauză,…

Citeste continuarea Aici

You might also like