5 sfaturi simple – dar eficiente – pentru dinți mai sănătoși

Este chiar atât de important să ne spălăm pe dinți și să avem o rutină dentară riguroasă? Având în vedere că majoritatea afecțiunilor dentare debutează odată cu placa bacteriană – cauzată de lipsa periajului combinată cu o dietă bogată în alimente ce provoacă aciditate – o igienă dentară atent realizată este granița dintre vizitele “scumpe” la dentist și cele care afectează mult mai puțin buzunarul.

 

Conform INS (Institutul Național de Statistică), din raportul emis în debutul lui 2022, aflăm că 18% dintre cei chestionați nu au fost la dentist de mai bine de 5 ani și doar 37% au fost la control în ultimele 6 luni, justificând prin lipsa de timp sau uitare. Doar 37% dintre adulți se spală zilnic pe dinți. Această cifră arată nivelul de educație pe partea de sănătate dentară. Românii ajung târziu la medicul dentist și, ca stat, suntem deficitari la igienă dentară în raport cu alte țări din UE.

 

În acest context am discutat cu dr. Sebastian Lupu, medic dentist, fondator Passionate Clinic și Endolearning, platforma  cursuri stomatologie Iași orientată spre endodonție, structurate pentru un singur medic sau pentru…

Citeste continuarea Aici

You might also like