7 din 10 români iau suplimente alimentare fără să ceară sfatul medicului.

În ţara noastră, 7 din 10 români iau suplimente alimentare, iar numărul lor s-a dublat în ultimul an! Însă din nefericire , cei mai mulți apelează la asemenea soluții, fără a cere sfatul medicului, iar acest lucru poate afecta grav sănătatea.

De asemenea, consumul de vitamine pentru imunitate este un obicei pe care îl au majoritatea românilor în perioada rece. Dar pastilele care inițial par prieteni de nădejde, pot deveni dușmanii organismului nostru.

Radu Țincu, medic ATI Spitalul Floreasca a declarat:

Multă lume le consideră fără efecte adverse, pentru că sunt naturale, ceea ce este fals, pentru că dacă au un efect farmacologic activ, pentru că de aceea le administrează, ele acționează în interiorul organismului și pot să determine și o serie de reacții adverse. Unele dintre ele, folosite pe o perioadă lungă de timp, pot să determine anumite fenomene toxice, de toxicitate la nivelul tubului digestiv.

Ana-Maria Păun, jurnalist Digi24 a spus: 

Consumul de vitamine și suplimente a crescut considerabil în acest al doilea an al pandemiei. Astfel, 81% dintre români au luat în ultimele trei luni vitamine și minerale, iar 70% au luat…

Citeste continuarea Aici

You might also like