A fost scoasă subvenția pentru gigacalorie, ceea ce va face ca multe blocuri să se afle în imposibilitatea de a-și achita facturile, atrage atenția Adrian Câciu.

O veste proastă pentru toți cei care stau la bloc! A fost scoasă  subvenţia pentru gicacalorie, ceea ce va face ca multe blocuri să se afle în imposibilitatea de a-și achita facturile, atrage atenția economistul Adrian Câciu.

În contextul financiar care îi vor afecta pe mai mulți români, aceştea vor primi în această iarnă, facturi la încălzire și cu 300% mai mari.

 Din punct de vedere legal s-a abrogat OUG 70/2011

„Însă, va fi înlocuită cu un ajutor de încălzire dat individual, un ajutor care va crea mari probleme în implementare, pentru că va duce inclusiv la bătăi pe scara blocului.

Guvernul actual a gândit  o schema care vizează aplicarea acestui tip de ajutor taman la un tip de incalzire la care nu poate functiona.

Adică cel de încalzire centralizată, factura la bloc iti venea diminuată, subventia fiind platită de primarie către furnizorul de caldură.

Acum va veni integrală, tu vei plati factura întreagă, iar ulterior vei primi de la primarie un ajutor de încălzire. Dar nu toti vor primi. Doar cei cu venituri mici, pe plafoanele stabilite prin Legea consumatorului vulnerabil”, a precizat acesta.

Factura va trebui plătită în…

Citeste continuarea Aici

You might also like