Află Ce Reprezintă Testul ECG de Efort Și Îngrijește-te De Inima Ta

Un număr covărșitor de români suferă din păcate de insuficiență cardiacă. Bolile cardiovasculare reprezintă una dintre cauzele principale a deceselor înregistrate pe teritoriul țării noastre. Cea mai bună modalitate de prevenție o reprezintă controalele medicale și efectuarea tuturor analizelor recomandate de medicul cardiolog.

Există mai multe tipuri de teste, folosite pentru a analiza starea de sănătate a pacientului. Unul dintre cele mai folosite este testul de efort EKG. Acesta se recomandă de obicei doar celor care prezintă risc cardiovascular sau care întâmpină simptome specifice. De aceea, nu este folosit pentru controalele de rutină, care nu pot, însă, evalua cu exactitate starea de sănătate deoarece există multe persoane care nu au simptome înainte de instalarea bolii.

 

Ce înseamnă testul EKG ?

Pe scurt, testul EKG de efort oferă o electrocardiogramă de efort și reprezintă alături de ecografia cardiacă o modalitate de investigare a problemelor inimii. Cum se obține aceasta? Testul EKG înregistrează reacția inimii la exerciții fizice, evaluând activitatea electrică, presiunea arterială și pulsul, pe toată durata…

Citeste continuarea Aici

You might also like