Alexandru Rafila a tras un semnal de alarmă și i-a avertizat pe români să nu consume iodură de potasiu preventiv.

În războiul din Ucraina care continuă după 12 zile, șansele ca întreg conflictul să ia sfârșit scad de la un moment la altul. Îngrijorările se amplifică și mai mult în contextul în care populația a ajuns să aibă temeri legate de eventuale arme biologice care ar putea fi folosite de către ruși.

Ministrul Sănătății român, Alexandru Rafila a vorbit despre aceste temeri, dar și despre riscul ca Rusia să folosească armele biologice în conflictul cu Ucraina. În acest sens, ministrul susține că există mai multe tipuri de pregătire, însă nimeni nu poate fi niciodată pe deplin pregătit pentru o astfel de situație.

Rafila: Eu cred că sunt nişte chestii fanteziste

Despre aceste temeri, Rafila susține că în opinia sa, Rusia nu va folosi arme biologice, având în vedere faptul că acestea vor afecta o mare parte a populației. Totodată, ministrul a mai precizat că ”nu se pune problema în niciun fel” ca România să fie afectată de agenți biologici.

Astfel, „Există diferite tipuri de pregătire, în funcţie de agentul biologic care este utilizat şi de modul în care el este împrăştiat. Nu poţi să spui că eşti pregătit,…

Citeste continuarea Aici

You might also like