Alexandru Rafila: În lista spitalelor finanţate prin PNRR, nu regăsim niciun fel de criteriu

Pentru spitale din România care urmează să primească finanţare prin intermediul PNRR, ministrul Alexandru Rafila a explicat ce probleme au fost depistate.

Astfel, ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a explicat că a discutat cu oficialii europeni şi nu a putut găsi criteriile după care cele 49 de unităţi sanitare au fost trecute pe lista celor propuse pentru finanţare.

În opinia sa, „Nu regăsim niciun fel de criteriu de selecţie, cum au ajuns ele acolo. Au ajuns prin dorinţa cuiva”, este semnalul de alarmă tras de şeful de la Ministerul Sănătăţii.

În precizările sale, „Eu am fost personal, m-am întâlnit cu un director general de acolo care este pe zona tehnică, dar care are până la urmă decizia, adică Comisia Europeană ia deciziile în funcţie de opiniile acestor funcţionari care sunt pe zona tehnică, dânşii au refuzat să completeze lista de spitale deja existentă.

În cadrul acestui program, există  un număr de 49 de obiective, din care noi trebuie să facem 25 şi un buget total de 1,7 miliarde de euro”, a declarat Alexandru Rafila, joi seară, pentru Euronews România, potrivit News.ro.

Alexandru Rafila: Am ajuns şi…

Citeste continuarea Aici

You might also like