Alexandru Rafila: În România cazurile COVID-19 sunt în creștere

În această perioadă, în România, cazurile COVID-19 din România sunt în creștere. În fiecare săptămână, numărul lor aproape s-a dublat, a declarat marți ministrul Sănătății, Alexandru Rafila. Din acest motiv, el a explicat unde ne putem testa dacă avem simptome specifice COVID-19.

În contextul medical, ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a reamintit că simptomele COVID-19 sunt asemeni unei răceli obișnuite. Acesta a spus că persoanele care vor să se testeze o pot face la medicul de familie, apelând la ambulanță sau mergând în anumite farmacii.

În afirmaţiile sale, „Cifrele sunt în creștere. În fiecare săptămână, numărul aproape s-a dublat. Asta ne-a făcut să trecem la raportarea zilnică, nu vrem să îngrijorăm pe nimeni. Va continua 4-5 săptămâni, după care se va stabiliza, iar din toamnă să intrăm pe un trend descendent. Formele de acum transmisibile, dar nu forme grave. Ce avem acum e Omicron.

Sunt foarte puțini pacienți care au nevoie de oxigen suplimentar, este cu totul și cu totul o altă evoluție. Ne-am pregătit cu resurse în zona ambulatorie. Pentru formele ușoare, la copii de exemplu, se pot administra…

Citeste continuarea Aici

You might also like