Alexandru Rafila: Pastilele cu iod nu trebuie luate în mod preventiv, ci trebuie administrate doar daca apare un incident nuclear

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a venit cu explicații în ceea ce privește îndemnul adresat astăzi românilor cu vârsta sub 40 de ani privind pastilele de iodură de potasiu. Acesta a spus că preferă să adopte o variantă preventivă în care oamenii au acasă rezerve în caz de necesitate.

Astfel, afirmațiile ministrului Sănătății, Alexandru Rafila, care i-a îndemnat pe românii cu vârsta sub 40 de ani să ridice pastilele cu iod puse la dispoziție de stat au stârnit o oarecare panică. Toate acestea au fost făcute în contextul bombardamentelor din Ucraina ce au avut loc foarte aproape de centrala nucleară Zaporojie.

Oficialul de la Sănătate a precizat că preferă să adopte un comportament preventiv și pastilele să fie distribuite, în caz de nevoie.

Pastilele nu trebuie luate preventiv

În contextul medical, Alexandru Rafila a explicat însă că aceste pastile nu trebuie administrate preventiv, ci doar în cazul unei catastrofe nucleare.

Astfel, „Pastilele cu iod nu trebuie luate în mod preventiv, ci trebuie administrate doar daca apare un incident nuclear care duce la o ameninţare legată de creştere a radioactivitatii….

Citeste continuarea Aici

You might also like