Alianța Renault-Nissan-Mitsubishi investeşte 20 de mld. de dolari în dezvoltarea vehiculelor electrice

În anul 2022, alianţa Renault-Nissan-Mitsubishi intenţionează să-şi tripleze investiţiilor pentru dezvoltarea, în comun a vehiculelor electrice (EV), au declarat surse care au dorit să-şi păstreze anonimatul.

În contextul auto, în condiţiile în care producătorii consacraţi de automobile se confruntă cu noi competitori şi cu aşteptata majorare a cererii pentru vehiculele electrice, alianţa franco-niponă caută să-şi extindă cooperarea, scrie Agerpres, citând Reuters.

Joi 27 ianuarie, Renault-Nissan-Mitsubishi ar urma să anunţe un plan ce prevede investiţii în dezvoltarea vehiculelor electrice de peste 20 miliarde de euro (23 miliarde de dolari), pentru următorii cinci ani.

Astfel, până în anul 2030, alianţa ar urma să producă, pe cinci platforme comune, peste 30 de noi modele electrice alimentate cu baterii, susţin sursele.

Din punct de vedere financiar, cei trei producători auto, care deja au cheltuit pe electrificare 10 miliarde de euro, au dezvoltat şi au lansat parţial patru platforme comune pentru vehiculele electrice.

Concret, una este pentru viitorul model Ariya de la Nissan şi pentru modelul electric Renault Megane, alta este…

Citeste continuarea Aici

You might also like