Alimentaţia cu uleiuri în sezonul rece

Acum că a început sezonul rece, trebuie să avem și mai multă grijă de organismul nostru. Pe lângă hainele groase și cănile mari cu ceai fierbinte, putem să ne folosim și de anumite uleiuri pentru a putea ajuta corpul să triumfe în fața frigului în mod inteligent și super gustos!

Uleiul este nelipsit în orice casă. Ne place să-l folosim în mâncare pentru gustul gras și dulce pe care îl oferă. Deși papilele noastre gustative se bucură la auzul cuvântului „ ulei”, doctorii sunt de altă părere…

Nutriția sănătoasă a devenit din ce în ce mai important pentru majoritatea românilor, fapt ce îi bucură pe medicii nutriționiști. Un element extrem de important în bucătăria românească este uleiul. La fel ca în basme și în bucătărie avem de-a face cu două tabere: uleiuri bune și uleiuri rele.

Dacă alegem să folosim uleiuri bune, silueta noastră va fi încântată! Acestea îngrașă mai puțin și au un aport bogat de acizi grași esențiali, omega-3, antioxidanți și proteine, potrivit sfatulmedicului.ro.

Uleiuri recomandate pentru gătit

Alegeți mereu uleiul lichid. Este mai sănătos decât untul sau margarina. În echipa…

Citeste continuarea Aici

You might also like