ANM vine cu o avertizare de ultimă oră privind intrarea în vigoare a unui cod roșu de caniculă

În România, şfârşitul lunii iunie aduce temperaturi înregistând valori fără precedent în ultimele zile. Ce este mai rău însă abia acum va urma, în condițiile în care vremea continuă să se încălzească.

Astfel, Florinela Georgescu, directorul executiv ANM, a explicat la ce fenomene meteorologice extreme ne putem aștepta în următoarea perioadă. În atenţionările meteorologului, importantă este și temperatura din timpul nopții, care va crește și ea.

Totodată, acesta a mai precizat faptul că vârful de căldură al episodului din ultimele zile ar urma să fie atins în cursul zilei de joi. Tot joi, ANM urmează să decidă dacă va fi emis sau nu un cod roșu de caniculă, având în vedere evoluția temperaturilor.

Temperaturi record în luna iunie

În precizările sale, „Da, a fost o dimineață caldă, mai ales pe partea de vest a țării, pentru că începe să conteze și temperatura de peste noapte. De aceea ne uităm atent ce se întâmplă și cu temperaturile minime, cum ne numim acelea de noapte.

De ce spun asta? Pentru că temperaturi mai ridicate în cursul nopții înseamnă că avem din 24 de ore mai multe ore cu temperaturi…

Citeste continuarea Aici

You might also like