Anul 2022 este un an de vis pentru firmele de asigurări şi un an de coșmar pentru șoferi

Anul 2022 se anunță a fi un an fabulos pentru firmele de asigurări din sectorul RCA. Astfel, încasările au crescut cu aproape 50% față de anul trecut,  iar primii trei asigurători RCA controlează trei sferturi din piață.

 

În contextul celui mai recent raport ASF, totalul încasărilor firmelor de asigurări generale a crescut cu aproape 50% în primul trimestru din 2022, față de primul trimestru al anului trecut, ajungând până la aproape un miliard de euro.

 

Dar ce înseamnă asta pentru șoferi? Aceasta este o veste proastă, pentru că toate aceste creșteri și consolidări vin pe o fundație deja năruită de evenimentele ultimilor ani și de incapacitatea autorităților de a interveni coerent și decisiv. Asta rezultă dintr-o analiză alarmantă prezentată.

Din datele mai multor statistici, unele extrase din rapoarte oficiale, se atată că piața RCA și traficul auto din România au câteva probleme mari, late și foarte greu de surmontat, astfel:

 

-Prăbușirea gigantului CITY a dus la o dublare a prețurilor RCA

 

În contextul financiar, prima medie  de asigurare a crescut de la 589 RON în 2018 la 632 RON în 2021. Acum este 1138 RON și nu…

Citeste continuarea Aici

You might also like