Anul acesta, masa de Paște este cu 50% mai scumpă decât anul trecut
În România, primul Paşte „liber de pandemie” din ultimii doi ani este marcat de o putere de cumpărare erodată de inflaţia care a atins două cifre pentru prima dată în ultimii 18 ani.
În condiţiile unui război nu departe de graniţă, ţara noastră nu se confruntă însă cu o penurie de alimente, dar rămâne de văzut cât de bogată va fi masa de Paşte după ce alimentele au fost vedete ale scumpirilor din ultima perioadă.
Concret, preşedintele Federaţiei sindicale din industria alimentară – Sindalimenta, Dragoş Frumosu, susţine că masa de Paşte de anul acesta va fi cu 50% mai scumpă decât anul trecut, la unele produse înregistrându-se aproape o dublare a preţului.
Astfel, „Masa de Paşte, dacă ne gândim numai la ea, va fi categoric mai scumpă cu 50% faţă de anul trecut. Preţul produselor care se consumă de Paşte a crescut şi aici ne referim strict la cozonac, pască, ouă şi carne de miel. Preţul la carnea de miel aproape s-a dublat. Poate e ceva mai scăzut dacă iei direct de la fermă şi ajungi pe la 40 de lei/kg tăiat, dar sub acest preţ, sub nicio formă.
Mie mi se pare puţin nepotrivit faptul că nu au mai organizat târguri,…
Citeste continuarea Aici