Apare tulpina românească de COVID-19.

Catmen Dorobăţ, profesorul român de boli infecțioase, a vorbit despre existența unei posibile tulpini românești de COVID-19.  Astfel, expertul afirmă că atunci când contagiozitatea este mare, astfel de mutații apar mai des.

Profesorul de boli infecţioase din România, medic primar, a specificat la Antena 3 motivul pentru care varianta ”Delta Plus” este o mutația periculoasă la nivel mondial. În plus, doctorul a vorbit și despre posibilitatea apariției unei tulpini româneşti. Carmen Dorobăț este fostul manager al Spitalului de Boli infecțioase din Iași.

Varianta Delta Plus îngrijorează specialiștii

Astfel, varianta AY4.2, numită delta plus, a început deja să facă ravagii în mai multe țări europene, motiv pentru care este cercetată de Centrul pentru Controlul și Prevenția Bolilor.

„Mereu am trimis spre secvențiere tulpini de la pacienții de la Iași pentru că la laboratorul de la Institutul Matei Balș se adună din toată țara astfel de recolte și se poate ajunge la o eventuală concluzie. Ceea ce știm sigur este că tulpina Delta are un răsunet clinic mult mai zgomotos decât tulpina mamă.

Această tulpină Delta Plus, care…

Citeste continuarea Aici

You might also like