Bărbații, predispuși la accidente rutiere care implică pietoni, în comparaţie cu femeile

În cadrul unei analize, realizată recent se arată că riscul ca bărbații să fie implicați în accidente rutiere cu pietoni este de 3 ori mai mare decât în cazul femeilor. Analiza a fost realizată în Marea Britanie și cuprinde datele din anul 2020 și din prima jumătate a anului 2021.

Astfel, şoferii bărbați sunt de aproape trei ori mai predispuşi decât femeile să fie implicaţi în coliziuni rutiere care ucid sau rănesc grav pietonii în Marea Britanie, o diferenţă care s-a adâncit în ultimul deceniu.

Bărbații, predispuși la accidente rutiere care implică pietoni

Concret, analiza a arătat că datele guvernamentale privind accidentele rutiere şi călătoriile arată că, în 2020 şi în prima jumătate a anului 2021, numărul de 4.363 de şoferi de sex masculin au fost implicaţi în coliziuni care au rănit grav sau au ucis pietoni, comparativ cu 1.473 de şoferi de sex feminin, transmite The Guardian.

În contextul auto, incluzând călătoriile cu maşina, furgoneta, motocicleta şi în alte vehicule private, acest lucru echivalează cu 2.8 coliziuni grave, cele în care un pieton a fost rănit sau ucis, la fiecare 10 milioane de…

Citeste continuarea Aici

You might also like