Bill Gates: „Am putea intra în cea mai gravă parte a pandemiei. Omicron se răspândește mai repede decât orice alt virus din istorie”

Miliardarul Bill Gates a spus, într-o serie de postări pe Twitter, că intenționează să își anuleze mare parte din planurile pentru sărbători şi a avertizat că „s-ar putea să intrăm în cea mai gravă parte a pandemiei”, din cauza noii variante a coronavirusului, Omicron, conform CNN.

Spunând că Omicron se răspândește mai repede decât orice alt virus din istorie, miliardarul și cofondatorul Microsoft a afirmat că marea necunoscută rămâne cât de rău te poate îmbolnăvi noua varianta.

„Trebuie să o luăm în serios până când vom ști mai multe despre ea. Chiar dacă este doar pe jumătate la fel de severă ca Delta, va fi cea mai gravă creștere pe care am văzut-o până acum, deoarece este atât de infecțioasă”, a precizat Gates.

Acesta se așteaptă ca valul de infectări să dureze trei luni în Statele Unite.

„Aceste câteva luni ar putea fi rele, dar totuşi cred că dacă facem paşii corecţi pandemia s-ar putea încheia în 2022”, a mai spus Gates.

De asemenea, în Statele Unite au fost înregistrate în medie, în ultima săptămână, 148.000 de noi cazuri de Covid-19, cu 23% mai multe decât în intervalul anterior şi…

Citeste continuarea Aici

You might also like