Camionul electric de la Volvo, în Cartea Recordurilor

Noul camion electric rezultat din parteneriatul Futuricum-DPD Elveția-Volvo ne arată de ce motorizarea 100% electrică reprezintă viitorul.

Astfel, firma elvețiană Futuricum a modificat un camion Volvo  care a reușit să parcurgă 1100 de kilometri fiind încărcat o singură dată. Aceștia împreună cu Volvo și  DPD Elveția au hotărât să investească în mobilitatea electrică.

„Autocamionul poate stăpâni cei 300 de kilometri pe care îi are de parcurs în fiecare zi fără probleme. Suntem mândri că am reușit acum să ne documentăm oficial nivelul de performanță”, a precizat Marc Frank, director de strategie și inovație la DPD Elveția.

Specificațiile tehnice

În plus, prototipul folosit pentru stabilirea recordului a fost utilizat regulat pe drumurile elvețiene de la începutul anului 2021, însă recordul a fost stabilit, pe un circuit de mare viteză lung de 27 de kilometri operat de Continental lângă Hanovra, Germania.

Mai mult, camionul a pornit cu bateriile încărcate complet și a oprit 392 de ture mai târziu. Doi șoferi și-au împărțit programul în schimburi de patru ore și jumătate.

Atingerea pragului de 1100 de kilometri a…

Citeste continuarea Aici

You might also like