Care este impactul poluanților asupra organismului

Din datele unor cercetări guvernamentale, se estimează că poluarea aerului poate crește probabilitatea de apariție a demenței. Acestea sunt concluziile unei analize care a studiat aproape 70 de cercetări privind efectele pe termen lung ale expunerii la poluanți asupra creierului.

Cercetarea arată că poluarea aerului ar putea să crească riscul de apariție a demenței, astfel un grup de cercetare guvernamental din Marea Britanie, arată că în Comitetul pentru Efectele Medicale ale Poluanților Atmosferici, a concluzionat că a analizat aproape 70 de studii şi au analizat modul în care expunerea la emisii afectează creierul în timp.

În contextul raportului, care este realizat din 291 de pagini, concluzionează că poluarea aerului „cel mai probabil” crește riscul de accelerare a „declinului cognitiv” și de „dezvoltare a demenței” la persoanele în vârstă. Experții cred că acest lucru se datorează impactului poluanților care pătrund în sistemul circulator, afectând fluxul sanguin către creier.

În plus, celelalte trei afecțiuni de sănătate cu o legătură cunoscută cu poluarea aerului sunt afecțiunile respiratorii (cum ar fi…

Citeste continuarea Aici

You might also like