Care sunt alimentele care prezintă un risc ridicat pentru sănătate?

În România, în cadrul unui studiu realizat de InfoCons, se constată că produsele tip cutii cu bomboane (trufe, praline si bomboane cu ciocolată) ce se regăsesc pe piața, în total au fost analizate 126 de produse, că sunt cu un risc crescut pentru sănătate.

Bomboană de ciocolată sau praline desemnează produsul de mărimea unei singure înghițituri, care constă din: ciocolata umpluta sau: un singur tip de ciocolată sau o combinație de ciocolate conform punctelor 3, 4, 5 sau 6 (ciocolata, Ciocolată cu lapte, Ciocolată cu lapte cu conținut ridicat de lapte sau Ciocolată albă) și alte substanțe comestibile, prevăzând ca ciocolata să constituie minimum 25 % din greutatea totală a produsului.

În conformitatea Directivei  2000/36/CE a Palamentului European şi a Consiliului din 23 iunie 2000 privind produsele din cacao și din ciocolată destinate consumului uman.

Denumirile de vânzare „ciocolată”, „ciocolată cu lapte” și „cuvertură de ciocolată” pot fi completate cu informații sau descrieri referitoare la criteriile de calitate care prevăd că produsul conține:

în cazul ciocolatei, minimum 43 % din totalul de cacao în…

Citeste continuarea Aici

You might also like