Care sunt avantajele plitelor cu inducție? Sfaturi și recomandări de la GQS German Quality
În ultimul timp, plitele cu inducție și-au câștigat un loc important în topul produselor pentru gătit. Motivul este simplu: modalitatea ingenioasă de preparare a mâncării și puterea mare de încălzire de care dispun. Nu este totuși un concept nou, primele modele au fost comercializate în anii 70, iar sistemul de inducție datează de la începutul secolului 20. Beneficiile gătirii pe o plită cu inducție le depășesc cu mult pe cele ale metodelor tradiționale.
Cum funcționează plita cu inducție?
Se bazează pe principiul utilizării câmpului electromagnetic de înaltă frecvență. Energia electromagnetică produsă de bobina plitei este transferată direct către vasul de gătit, care este încălzit instantaneu, doar în zonele de contact. Până la apariția plitelor cu inducție, gazul era considerat ca fiind cea mai viabilă opțiune de către bucătarii profesioniști, dar o serie de avantaje incontestabile au pus inducția electromagnetică în topul preferințelor moderne.
Avantaje
Îți prezentăm mai jos motivele pentru care ar trebui să te orientezi către o plită cu inducție:
Eficiența energetică – Gătitul prin inducție este…
Citeste continuarea Aici