Care sunt efectele alimentelor prăjite?

În aceste vremuri, cui nu-i plac cartofii prăjiți sau gogoșelele rumenite? Gustul lor este delicios, iar sațietatea oferită este de lungă durată. În ciuda aromelor și texturii crocante, mâncarea obținută prin prăjire ar trebui evitată cât de des posibil. Substanțele chimice din uleiul prăjit cauzează creșterea colesterolului.

Actual, nimic nu se compară cu o porție de aripioare prăjite, super crocante cu cartofi prăjiți cu maioneză și ketchup, alături de câteva gogoșele pufoase cu extra sirop de ciocolată și caramel. Pe scurt, ne place aproape tot ce este gătit în tigaie. Prăjirea alimentelor este ușor și rapid de realizat, iar gustul încântă majoritatea oamenilor.

În ciuda aromelor obținute după prăjire, puține persoane știu ce impact negativ are uleiul prăjit asupra organismului uman. În acest sens, Mihaela Bilic, moderatoarea emisiunii „Doctor de bine”, a explicat cum pot afecta compușii chimici din uleiul prăjit starea noastră de sănătate, dar și cum trebuie să procedăm dacă nu vrem să renunțăm definitiv la tigaie.

Uleiul prăjit cauzează creșterea colesterolului

Indiferent de uleiul pe care alegem să îl…

Citeste continuarea Aici

You might also like