Care sunt măsurile ce ar trebui luate pentru a scăpa de criza prețurilor la energie și combustibili, în viziunea lui Eugen Teodorovici?

În criza energetică actială, fostul ministru de Finanțe Eugen Teodorovici a declarat că toate măsurile impuse de actualul Guvern nu vor da roade pe termen lung. Acesta a explicat care sunt măsurile ce ar trebui luate pentru a scăpa de criza prețurilor la energie și combustibili.

Fostul ministru de Finanțe Eugen Teodorovici propune creșterea progresivă a impozitului pentru companiile din energie și crearea unui coș standard de consum al energiei.

Astfel, „E nevoie de scăderea la pompă a accizei la combustibili, dar nu se va întampla așa ceva. PSD ne asigura că după discuția cu producătorii va duce la scădere accizei. E greșit. Când nu ești în partid, poți să-ți dai cu presupusul, dar atunci când îți suflă în ceafă guvernarea, nu mai poți spune chiar orice.

Nu poți să-mi spui acum 2 ani de zile unele lucruri, iar acum ceva total opus. PSD a fost împotriva scăderii accizei, când eram eu ministru de Finanțe. Această scădere a accizei, fără a plafona prețul la pompă, duce mai departe la creșterea profitului, iar statul va fi văduvit de sume importante, este analiza sa.

Ce măsuri ar trebui luate?

În opinia sa, „La energie, se…

Citeste continuarea Aici

You might also like