Care sunt obligațiile angajatorului în caniculă?

Vara își face simțită prezența, iar temperatura indicată de termometre a depășit pragul de 37 grade Celsius, în anumite zile, astfel că e momentul să afli ce obligații are angajatorul în caniculă.

În aceste condiții, prestarea activităților zilnice este din ce în ce mai dificilă. Iar dacă pentru cei care își desfășoară activitatea într-un birou, sub „protecția” aparatului de aer condiționat este dificil, oare cum este pentru angajații care prestează munca în arșița soarelui?

Iată că, legiuitorul român s-a gândit (foarte puțin, ce-i drept) la categoriile profesionale care, din cauza specificului activității desfășurate, sunt expuși temperaturilor ridicate generate de anotimpurile calde atunci când a adoptat Ordonanța de Urgenta nr. 99/2000 (în continuare – OUG nr. 99/2000), conform unui comunicat al cabinetului de avocatură Velicu & Asociații.

Legea care stabilește ce obligații are angajatorul în caniculă

În contextul actului legislativ, se reglementeaza masurile ce pot fi aplicate in perioadele cu temperaturi extreme pentru protectia persoanelor incadrate in munca. In mod evident, acest act normativ urmareste…

Citeste continuarea Aici

You might also like