Care sunt și cele mai frecvente greșeli pe care le fac oamenii atunci când se spală pe dinți

Sănătatea orală este extrem de importantă. Un nou studiu spulberă miturile și ne arată cum trebuie să ne spălăm pe dinți într-un mod corect.

Studiile au arătat că două minute de periaj au dus la o reducere a plăcii dentare. Cu toate acestea, este probabil ca eliminarea unei cantităţi mai mari de placă bacteriană la fiecare periaj să fie legată de o sănătate orală mai bună, potrivit  CNN.

Din punct de vedere medical, atunci când ne spălăm pe dinţi, o facem cu scopul de a elimina placa dentară, de pe suprafeţele dinţilor. Această placă este o acumulare de bacterii, ciuperci şi viruşi care trăiesc împreună într-o comunitate cunoscută sub numele de biofilm microbian. Biofilmele sunt foarte lipicioase şi pot fi îndepărtate doar prin periaj.

Faptul că nu ne spălăm pe dinţi în mod corespunzător sau nu ne spălăm suficient de mult timp poate duce la niveluri mai ridicate de placă bacteriană, ceea ce poate activa în cele din urmă răspunsul imunitar al organismului nostru, conducând în cele din urmă la inflamaţii şi afecţiuni precum gingivita. Inflamaţia nu este, de obicei, dureroasă, dar provoacă adesea sângerări ale…

Citeste continuarea Aici

You might also like