Care vor fi modificările la legea serviciului de salubrizare?

Guvernul României are în plan modificarea de urgență a Legii serviciului de salubrizare a localităților. Decizia autorităților vine în contextul în care autoritățile administrației publice locale nu își respectă obligațiile care le revin, conform legii, în ceea ce privește gestionarea deșeurilor.

Acest lucru este confirmat și de cel mai recent clasament care vizează țintele de reciclare și depozitare asumate la nivel european, unde România este printre ultimele țări.

Concret, Guvernul dezbate un proiect de OUG care vizează reglementarea unor măsuri de implementare a Programului Național de Redresare și Reziliență în domeniul gestionării deșeurilor municipale a fost pus vineri în dezbatere la Ministerul Dezvoltării.

În ceea ce privește prevederile documentului, una dintre cele mai importante este eliminarea din OUG nr. 92/2021 obligația autorităților administrației publice locale ale unităților administrativ-teritoriale de aproba includerea contribuției pentru economica circulară în tariful de salubrizare.

Ce modificări vor fi făcute la legea serviciului de salubrizare

În document se prevede ca autoritățile…

Citeste continuarea Aici

You might also like