Cât consumă, de fapt și cât costă întreținerea maşinilor electrice?

Mașinile electrice sunt la mare căutare în România, iar programul Rabla Plus a făcut ca numărul celor care achiziționează un astfel de vehicul să crească semnificativ în ultimul an. Însă, ce costuri presupune o astfel de mașină electrică?

Mașinile electrice sunt mai prietenoase cu mediul, silențioase, însă sunt și persoane care sunt sceptice în ceea ce le privește, o mare problemă reprezentând-o numărul stațiilor de încărcare de pe teritoriul țării noastre.

Astfel, site-ul speedpro.ro prezintă avantajele unei mașini electrice, dar și costurile pe care viitorul posesor trebuie să le ia în calcul atunci când își dorește să renunțe la mașina diesel sau pe benzină.

Examplu, modelul prezentat de sursa citată este Opel Ampera, Extended Range Electric Vehicle. Această mașină are un  motor termic folosit în general ca și generator de electricitate.

Cu o astfel de mașină se poate circula în oraș chiar și cu 60 sau 80 de kilometri/h în funcție de trafic. Diferența față de mașina diesel sau pe benzină o face însă consumul.

Cât consumă o mașină electrică în oraș?

Mai exact, dacă mașinile pe care le știm deja…

Citeste continuarea Aici

You might also like