Cât va costa taxa de circulație pentru Bucureşti?

În cadrul unui proiect pregătit de Primăria Capitalei care urmează să fie pus în dezbatere publică, se propune înfiinţarea unei zone de Emisii Reduse pe toate drumurile publice din Bucureşti pentru o perioadă de șase ani, începând de anul viitor.

Astfel, scopul final al PMB este să reducă poluarea, conform normelor europene. În ceea ce privește prevederile documentului, cei care au mașini care poluează mult nu vor mai putea conduce în București decât dacă vor plăti o taxă care se calculează în funcție de tipul mașinii, dar și de cantitatea de noxe admise.

Concret, cei care ajung în București din alte județe vor fi nevoiți să plătească această taxă, doar pentru a traversa centrul Capitalei.

Sunt vizate mașinile diesel, cele pe benzină sau GPL, dar și motocicletele care au o normă de poluare mai veche, începând de la cele non-euro, până la EURO 4. Menționăm faptul că până în anul 2028 măsurile vor fi mai drastice, mai arată documentul.

Vehiculele vizate de noua taxă

În ceea ce privește tarifele pe care PMB le-a pregătit deja, vehiculele non-euro, dar și cele cu norma de poluare Euro 1 sau Euro 2 vor avea de plătit…

Citeste continuarea Aici

You might also like