Cauți o ușă pentru intrarea în casă? Iată cum să o alegi pe cea potrivită

Îți renovezi propria locuință, pentru că ai cumpărat recent una și vrei să investești în obiecte noi, care să îți asigure nivelul de confort și siguranță, pe care ți-l dorești?

Începe prin a alege o usa de intrare casa de buna calitate, care să țină la distanță oaspeții nepoftiți și care, în același timp, să te protejeze din punct de vedere fonic, dar și termic. Ușa de acces este extrem de importantă, fiind considerată drept cartea de vizită a căminului tău, motiv pentru care este recomandat să acorzi o atenție deosebită alegerii sale: nu te grăbi, ci studiază cât mai multe modele înainte de a face o investiție!

Usa de intrare casa – ce dimensiune trebuie să aibă?

Un prim detaliu, de care să ții cont atunci când vine vorba despre ușa de acces în propria locuință este referitor la dimensiunea acesteia. Pentru a te asigura că alegi eficient, măsoară spațiul pe care îl ai la dispoziție, folosind o ruletă. Mai exact, trebuie să măsori înălțimea, lățimea, dar și adâncimea. În baza acestor informații, vei putea comanda mai ușor produsul pe care ți-l dorești.

Tipul de deschidere

Din punct de vedere al deschiderii, poți alege o ușă de acces cu:

  • deschidere spre stânga – dacă imediat ce intri în casă, în partea dreaptă ai un perete care îți blochează accesul, atunci ai nevoie de o ușă care să se deschidă spre stânga;
  • deschidere spre dreapta – în funcție de spațiul de care dispui, poți opta și pentru o ușă care să se deschidă spre dreapta.

Atunci când alegi tipul de deschidere al ușii, ia în considerare modul în care locuința ta este dispusă, spațiul pe care îl ai, dar și preferințele tale personale. De exemplu, poate conta inclusiv dacă ești stângaci sau dreptaci, pentru că rămâne la alegerea ta care este varianta potrivită pentru tine.

Din ce material vrei să fie ușa de acces?

Producătorii folosesc o gamă largă de materiale pentru realizarea ușilor de acces în casă. Astfel, poți alege:

  • un model din PVC și sticlă termopan – este vorba despre o ușă modernă, care îți oferă inclusiv posibilitatea de a te bucura de mai multă lumină în interior și care are un nivel sporit de securitate datorită modului în care este construită;
  • un model din lemn triplustratificat – dacă vrei să te simți mai aproape de natură, iar interiorul casei ai foarte multe obiecte din lemn, nu ezita să investești într-o ușă din lemn triplustratificat. Aceasta este realizată astfel încât să izoleze foarte bine fonic, dar și termic, pentru a te bucura de un confort sporit în orice anotimp;
  • un model metalic – ușa metalică este cea care îți oferă cel mai mare nivel de siguranță, indiferent dacă te afli acasă sau ești plecat într-o excursie. Pe piață găsești o varietate de modele deosebite, în care poți să investești, în funcție de culoarea pe care o preferi, dar și de design-ul care consideri că se pliază locuinței tale.

Sistem de închidere

Yala este, de asemenea, extrem de importantă la orice ușă de acces. De preferat este să optezi pentru una dublă. În acest fel, ai certitudinea că ții oaspeții nepoftiți la distanță. Mai mult, poți alege ca pe lângă yală, pe ușă să dispui și de un al doilea sistem de închidere. De aceea, este bine să studiezi cât mai multe variante, înainte de a lua o decizie.

Apelează cu încredere la Soraltechnik.ro atunci când vrei să faci schimbări în locuința personală!  Fie că ai nevoie de o ușă de acces sau de ferestre de la gibus med varia SoralTechnik, pe toate le găsești online foarte ușor.

Date de contact:

Email: office@soraltechnik.ro

Telefon: 031 430 40 33

You might also like