Ce alegem între lăptișorul de matcă și mierea de albine?
Multă lume uită de utilitatea albinelor. Ele ne dau miere. Fac ceara de albine care se folosește atât în uzul casnic, cât și în produsele de înfrumusețare. Tot ele polenizează culturile care permit umanității să existe.
Însă, nu mulți cunosc, beneficiile lăptișorului de matcă. Spre deosebire de miere, acesta este amar și acru. Albinele lucrătoare secretă substanța din glandele lor pentru a-și hrăni larvele și mătcile.
Prin ce se deosebește lăptișorul de matcă de miere?
Pe lângă faptul că ambele sunt făcute de albine, lăptișorul de matcă și mierea au puține lucruri în comun.
Concret, lăptișorul de matcă este amar și acru, iar mierea este dulce.
Astfel, mierea este un lichid obținut cu nectar din flori printr-un proces în mai multe etape care implică mai multe albine, explică nutriționistul Malina Malkani.
Iar lăptișorul de matcă este o substanță asemănătoare laptelui produsă de albinele lucrătoare ca hrană pentru matcă și puii lor.
În explicaţiile sale, Lăptișorul de matcă este mai bogat în proteine și mai mic în zaharuri decât mierea, adaugă Kris Sollid, director în nutriție.
În acest…
Citeste continuarea Aici