Ce este un rolator ortopedic și pentru ce ai putea folosi un astfel de produs?

Pentru persoanele cu probleme de mobilitate, indiferent dacă acestea sunt cauzate de o durere la nivelul spatelui, șoldului sau picioarelor, sau au fost dobândite în urma unui accident, un rolator ortopedic este un dispozitiv medical, special creat pentru a facilita mișcarea.

Rolatorul ortopedic se poate folosi de persoanele cu handicap locomotor, dar și de persoanele vârstnice, sau cele cu o condiție fizică precară, din cauza cărora nu au deplină libertate de mișcare.

În funcție de design-ul său, un rolator ortopedic poate avea două, trei sau patru roți și un schelet din oțel sau aluminiu vopsit, precum și frâne care se blochează în mod automat pentru creșterea siguranței utilizatorului. De asemenea, cele mai multe rolatoare ortopedice sunt prevăzute cu niște coșuri speciale în care utilizatorii își pot căra cumpărăturile. Astfel, rolatoarele ortopedice nu sunt doar niște accesorii care înlesnesc mișcarea, ci și niște cărucioare practice pentru persoanele care nu pot căra de unele singure o greutate prea mare.

Mai mult, încă un mare avantaj al rolatoarelor ortopedice este faptul că se pot plia, reducând astfel semnificativ spațiul…

Citeste continuarea Aici

You might also like