Ce Imagini „alarmante” de pe Pământ, au fost văzute de pe Stația Spațială Internațională

Astronautul francez Thomas Pesquet a petrecut șase luni la bordul Stației Spațiale Internaționale anul trecut, iar ceea ce a văzut pe Pământ, din spațiu, a fost pe cât de alarmant, pe atât de uluitor, relatează CNN.

Despre aceste imagini, contul său de Instagram este plin de imagini frumoase ale „mingii albastre pe care o numim acasă”. Dar frumusețea este pătată. De altfel,  Pesquet spune că și din spațiu sunt vizibile efectele schimbărilor climatice.

În concluzia sa, acesta adaugă că de la vizita sa anterioară în spațiu, în 2016, consecințele activității umane au devenit și mai evidente: ghețarii s-au retras vizibil, iar fenomenele meteorologice extreme s-au înmulțit.

Preocuparea pentru mediu l-a motivat să devină ambasador al Organizației pentru Alimentație și Agricultură (FAO). În calitate de astronaut la bordul ISS, el a sprijinit cercetările FAO în domeniul inovației agricole și metodelor de producție a alimentelor. Resursele limitate din spațiu oferă o oportunitate de a modela comportamentul uman pe o planetă cu resurse în scădere, iar Pesquet dorește să evidențieze paralelele dintre viața pe o…

Citeste continuarea Aici

You might also like