Ce noi modificări aduce Codul Rutier, legat de punctul de amendă şi de permisul de conducere?

Sunt iar modificări importante în Codul Rutier despre care toți șoferii din România trebuie să fie la curent. Prima chestiune este cea legată de punctul de amendă iar cea de-a doua de permisul de conducere.

În contextul modificărilor din Codul Rutier 2022 se arată că şoferii pot primi amenzi usturătoare dacă fac unele greșeli și pot ajunge să rămână fără permisul de conducere dacă se află în anumite situații. Guvernul a anunțat că valoarea punctului de amendă rămâne 145 de lei pe parcursul anului 2022, după decizia statului de a nu-l mai crește la 255 de lei. În Codul Rutier 2022 se arată că punctul de amendă reprezintă 10% din salariul brut pe economie al șoferului.

Concret, punctul de amendă rămâne la această valoare până la data de 31 decembrie 2022. Valoarea de 145 de lei a rămas aceeași încă din 2017, când a fost calculat pe baza salariului brut pe economie care valora 1450 de lei atunci.

În acest sens, şoferii din România trebuie să știe că există 5 clase de amendă, dintre care 4 se aplică persoanelor fizice, iar ultima persoanelor juridice. Amenda maximă pentru prima categorie de persoane ajunge la 2900 de…

Citeste continuarea Aici

You might also like