Ce poți face pentru a forța noul proprietar al mașinii să o treacă pe numele lui

În România, după cumpărarea unui autoturism, conform Codului rutier, noul proprietar este obligat să înmatriculeze vehiculul pe numele său în termen de 30 de zile pe baza actelor primite de la vânzător. Totuşi, dacă noul proprietar nu va înmatricula vehiculul şi nu îl va înregistra pe numele lui, vânzătorul va continua să figureze ca fiind proprietar pe maşina vândută şi, astfel, va primi pe adresa şi numele său amenzile înregistrate pe numărul respectiv de înmatriculare.

În situația în care cumpără o mașină la mâna a doua, noii proprietari au la dispoziție 90 de zile pentru a o trece pe numele lor, iar dacă se depășește acest termen, foștii proprietari îi pot forța, dar indirect, să facă asta, așa cum spune Direcția Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor (DRPCIV). Cei care nu trec mașina pe nume lor în termenul amintit riscă să fie sancționați.

Din punct de vedere legal, DRPCIV nu poate înscrie din oficiu datele noului proprietar în Registrul Național de Evidență a Permiselor de Conducere și a Vehiculelor Înmatriculate,  potrivit instituţiei, cei care și-au vândut mașina și doresc ca…

Citeste continuarea Aici

You might also like