Ce trebuie să știi despre întreținerea mașinii în sezonul rece?

În sezonul rece, acordă mai multă atenție pentru întreținerea mașinii și asigură-te că aceasta va funcționa în parametri optimi.

Temperaturile scăzute pot afecta modul de funcționare al autoturismului tău, iar de aceea trebuie să începi întreținerea printr-o vizită într-un service auto autorizat pentru a evita defecțiuni costisitoare.

Iată care sunt cele mai importante șapte aspecte de care trebuie să ții cont pentru a-ți proteja autoturismul de îngheț în timpul iernii:

 

1.  Anvelope

Ai montat deja anvelopele de iarnă într-un service auto? Dacă răspunsul este unul afirmativ, de acum va trebui doar să te asiguri că acestea vor fi în permanență umflate corespunzător. Presiunea anvelopelor poate fluctua odată cu temperatura.

Pentru a conduce în siguranță pe zăpadă și îngheț, deși ai anvelope de iarnă care se încadrează în parametri optimi, este indicat ca la o viteză de 130 de kilometri pe oră să păstrezi cel puțin 80 de metri față de autoturismul din fața ta, pentru a putea frâna în condiții de siguranță.

 

2.  Nivelul lichidelor

Lichidul de răcire al motorului are rolul de a preveni supraîncălzirea și…

Citeste continuarea Aici

You might also like