Cele mai mari lanțuri de farmacii din SUA au provocat o „epidemie” de opioide care creează dependență.

Cele mai mari trei lanțuri de farmacii din America au fost găsite vinovate pentru că au contribuit la o criză a opioidelor în două comitate din Ohio, transmite BBC.

Astfel că, o instanță federală a constatat că acțiunile Walgreens Boots Alliance, CVS și Walmart au contribuit la crearea unui surplus de pastile cu opioide care creează dependență. Iar, valoarea despăgubirilor care urmează să fie plătite celor două comitate din Ohio va fi hotărâtă într-o nouă audiere.

De asemenea, CVS a transmis că va face recurs împotriva hotărârii. Însă, ceilalți retaileri, care au contestat cu toții acuzațiile, nu au comentat hotărârea.

În ultimele două decenii, milioane de americani au devenit dependenți prin prescrierea excesivă și abuzul de analgezice legale pe bază de opiacee, precum Fentanyl și OxyContin. Circa 500.000 de decese au fost atribuite supradozelor de analgezice între anii 1999 și 2019.

Guvernele locale și statale susţin că epidemia de analgezice a pus o presiune uriașă asupra resurselor lor, pentru că au încercat să o rezolve prin programe sociale și cu ajutorul sistemului juridic.

Mai mult, există aproximativ 3.300 de…

Citeste continuarea Aici

You might also like