Cercetătorii au descoperit care este legătura dintre îndulcitorii artificiali și cancer

Experții de la Universitatea Sorbona, din Franța, susțin că au constatat un risc crescut de cancer de sân și obezitate ca urmare a consumului de îndulcitori artificiali. Descoperirea vine în urma unei cercetări care, timp de 8 ani, a urmărit dieta a peste 100.000 de oameni.

Ce au descoperit cercetătorii despre îndulcitorii artificiali și cancer?

Astfel, conform studiului, pentru persoanele care consumă regulat îndulcitori artificiali, există un risc cu 13% mai mare de cancer, scrie Daily Mail. Care sunt, așadar, cei mai periculoși îndulcitori artificiali și ce au mai aflat cercetătorii din Franța.

Acest risc crescut a fost observat în cazul unor îndulcitori extrem de consumați, precum aspartamul și acesulfam-K, ambii folosiți pentru îndulcirea unor băuturi răcoritoare precum Diet Coke și Coke Zero, dar și în produse precum iaurturi dietetice și chiar în brânză.

În contextul cercetătorilor, oamenii de ştiinţă francezi au analizat dieta și dosarele de sănătate aparținând unui număr de 102.865 de adulți francezi, cu o vârstă medie de 42 de ani. Trei sferturi dintre aceștia erau femei. Datele au fost adunate într-un studiu…

Citeste continuarea Aici

You might also like