China se luptă cu cel mai mare focar cu varianta Delta a coronavirusului

China se luptă cu cel mai mare val de Covid-19 cu varianta Delta, motiv pentru care unele zone au restricționat accesul persoanelor provenite din orașul Dalian, aflat în nord-estul țării, unde numărul cazurilor a crescut extrem de rapid în ultima săptămână, în comparație cu restul Chinei, conform Reuters.

Astfel, un total de 1.308 infecții transmise pe plan intern cu simptome confirmate au fost raportate în China Continentală între 17 octombrie și 14 noiembrie, depășind cele 1.280 de cazuri locale de la un focar Delta din vară, indică calculele Reuters bazate pe date oficiale.

În plus, acest lucru marchează cel mai extins focar Delta din China, care a afectat 21 de provincii, regiuni și municipalități. Este mai mic decât multe focare din alte țări, dar autoritățile din China vor să blocheze total transmiterea, potrivit îndrumărilor guvernului privind toleranța zero față de Sars-Cov-2.

De asemenea, o duzină de regiuni la nivel de provincie și-au pus sub control focarele în câteva săptămâni, datorită implementării rapide a unui set complex de restricții, inclusiv urmărirea riguroasă a contactelor, mai multe runde de testare a…

Citeste continuarea Aici

You might also like