China și-a expus nava spațială de nouă generație

În prezent, sonda spațială cu echipaj de nouă generație a Chinei, care a făcut un zbor demonstrativ anul trecut, a fost dezvăluită publicului. Capsula folosită în acel zbor este expusă la Airshow China 2021 în orașul Zhuhai din provincia Guangdong, scrie Space.com.

În contextul măsurilor, capsula spațială, care a fost lansată pe o rachetă Long March 5B în mai 2020, este mai mare decât nava spațială Shenzhou a țării folosită astăzi.
Oficialii agenției spațiale chineze au declarat că noua capsulă spațială extinde calitățile fiabilității și siguranței și va fi reutilizabilă.
Într-un interviu la China Central Television (CCTV), Huang Kewu, șef adjunct al departamentului general de explorare lunară, a declarat că noua capsulă spațială va fi de o importanță majoră pentru viitorul zborului spațial al țării.
În opinia sa, „Noua generație de nave spațiale pilotate este concepută pentru a satisface în viitor nevoile noastre de explorare lunară pilotată și operațiunile stației spațiale”, a declarat Huang pentru CCTV.
”Noua generație de vehicule de transport spațial cu echipaj, care a fost testată, ar putea…

Citeste continuarea Aici

You might also like