Comisia Europeană va purta discuţii cu Minskul pentru țara de origine a migranților blocați la frontiera dintre Belarus şi Polonia.

Un purtător de cuvânt al executivului european,  a informat că Comisia Europeană „va purta discuţii tehnice despre repatrieri cu Înaltul Comisariat pentru Refugiaţi al Naţiunilor Unite, cu Organizaţia Internaţională pentru Migraţie şi cu Belarus”, potrivit afp.com.

Astfel, „Belarus trebuie să acorde acces la ajutorul umanitar şi să ofere adăpost migranţilor  în ţară”, a reiterat acesta, completând că președinteele Comisiei, Ursula von der Leyen, „şi-a continuat contactele” cu cei 27 pe această temă.

Minskul a informat că a obținut organizarea de negocieri

În acest sens, Minskul a informat miercuri că a obţinut organizarea de „negocieri” cu Bruxellesul pentru soluţionarea crizei migratorii în curs la frontierele UE, după o discuţie telefonică între preşedintele belarus Aleksandr Lukaşenko şi cancelarul german Angela Merkel.

Cei doi au căzut de acord că „problema în ansamblul său se ridică la nivelul Belarus-UE şi că responsabili desemnaţi de fiecare dintre părţi vor întreprinde imediat negocieri”, conform preşedinţiei belaruse.

„În acest context va fi studiată dorinţa refugiaţilor de a ajunge în…

Citeste continuarea Aici

You might also like