Compania auto Volkswagen își concentrează forțele pe piața mașinilor electrice

Compania auto Volkswagen își concentrează forțele pe piața mașinilor electrice. Planul anunțat de companie vizează construirea în acest an a unui număr de 800.000 de vehicule de acest tip. Ele se vor găsi în întreaga lume.

Astfel, Volkswagen vrea să construiască în acest an 800.000 de maşini complet electrice, în întreaga lume. În anul următor, respectiv 2023, cifra se ridică la 1,3 milioane. Anunțul a fost făcut joi de producătorul auto, în timp ce lucrează pentru ca jumătate din producția sa globală să fie complet electrică până în 2030.

În contextul construcţiei, producătorul autor german este optimist că în acest an va atinge ţintele europene referitoare la emisii, în ciuda circumstanţelor dificile pentru producţia de maşini, a declarat directorul de vânzări Hildegard Wortmann, vânzările de masini elecrtice fiind în creştere, chiar dacă livrările totale sunt în scădere.

Vorbind în timpul adunării generale anuale a producătorului auto, directorul general Herbert Diess a spus că este momentul ideal pentru o ofertă publică iniţială (IPO) a producătorului de maşini sport Porsche, care este planificată pentru…

Citeste continuarea Aici

You might also like