Compania Autonom atrage o finanțare de 15 mil. euro de la Banca Europeană de Investiții

În prezent, Autonom, compania de mobilitate deținută de Dan și Marius Ștefan, a atras o finanțare în valoare de 15 milioane de euro de la Banca Europeană de Investiții, fonduri ce vor permite creșterea gradului de utilizare a vehiculelor electrice și a celor cu o amprentă redusă de carbon de către companiile din România.

Aceasta este prima finanțare pe care Banca Europeană de Investiții o acordă Autonom, cel mai important jucător independent de pe piețele de leasing operațional și rent-a-car din România.

În afirmaţiile sale, “Astăzi marcăm un moment important în tranziția Autonom spre un viitor mai sustenabil și în tranziția către mijloace de transport green în România. Prima cooperare cu Banca Europeană de Investiții ne aduce o finanțare de 15 milioane de euro destinată îndeplinirii obiectivului de reducere a emisiilor de carbon ale flotei operaționale cu 51% până în 2030 și a poluării din țara noastră,” a declarat Marius Ștefan, CEO și co-fondator al Autonom.

Actuala finanțare, va permite companiei Autonom să achiziționeze un număr de 895 de mașini cu emisii reduse de carbon, din care se estimează că 705 vor fi…

Citeste continuarea Aici

You might also like