Companiile Pfizer și BioNTech au solicitat autorizarea în SUA a vaccinului bivalent ca vaccin de rapel la cei cu vârsta de 12 ani și peste

Vaccinul produs de Pfizer BioNTech a avut o eficacitate de 73,2% în prevenirea COVID-19 în rândul copiilor cu vârste cuprinse între 6 luni și 4 ani. Totodată, cunoscuta companie farmaceutică a anunțat producerea unui nou vaccin.

Pentru imunizarea acestora, vaccinul Pfizer-BioNTech, a fost autorizat pentru copiii cu vârsta sub 5 ani în luna iunie, pe baza datelor care au arătat că vaccinul a generat un răspuns imunitar similar cu cel din grupele de vârstă mai mari.

Concret, o analiză timpurie bazată pe 10 cazuri simptomatice de COVID-19 din cadrul studiului sugerase o eficacitate a vaccinului de 80,3%. Dar experții avertizaseră că datele erau preliminare din cauza numărului mic de cazuri simptomatice.

Însă în datele actualizate, publicate marți au arătat că 13 copii au avut COVID-19, la cel puțin șapte zile după ce au primit o a treia doză de vaccin Pfizer-BioNTech COVID-19, comparativ cu 21 de cazuri în rândul celor care au primit un placebo.

Dar, cele mai multe cazuri au fost cauzate de varianta Omicron BA.2, care a fost dominantă în martie și aprilie, când a fost realizat studiul.

Pfizer pregătește lansarea unui nou…

Citeste continuarea Aici

You might also like