Constructorii auto vor să investească 1.200 de miliarde de dolari în mașinile electrice

În prezent, cei mai mari constructori auto din lume vor să investească aproape 1.200 de miliarde de dolari în anul2030, pentru a dezvolta și a produce milioane de mașini electrice.

Concret, marii producători auto din lume, plănuiesc să cheltuiască aproape 1.200 de miliarde de dolari până în anul 2030 pentru a dezvolta și produce milioane de vehicule electrice, împreună cu bateriile și materiile prime care să susțină această producție, potrivit unei analize  Reuters.

De altfel, cifra investițiilor în vehicule electrice, care nu a fost publicată anterior, eclipsează estimările anterioare ale Reuters privind investițiile și este de peste două ori mai mare decât cel mai recent calcul publicat în urmă cu doar un an.

Pentru a pune cifra în context, Alphabet, compania mamă a Google și Waymo, are o capitalizare de piață de 1.300 de miliarde de dolari.

54 de milioane de vehicule electrice cu baterii în 2030

În perioada de referinţă, producătorii auto au prevăzut planuri de a construi un număr de 54 de milioane de vehicule electrice cu baterii, reprezentând peste 50% din producția totală de vehicule, potrivit analizei.

În contextul…

Citeste continuarea Aici

You might also like