Constructorul auto Mercedes-Benz a lansat al doilea SUV al său integral electric

În data de 19-04-2022, compania Mercedes-Benz a lansat al doilea SUV al său integral electric, EQS, un vehicul cu o autonomie de 660 km care va fi produs în America şi va fi pus în vânzare până în toamna acestui an.

În contextul vânzărilor, pieţele din Statele Unite şi Canada sunt de aşteptat să fie principalele pieţe pentru noul vehicul, potrivit şefului de vânzări Britta Seeger, deşi acesta va fi lansat şi în Europa înainte de sfârşitul anului.

În contextul financiar, constructorul Mercedes-Benz nu a dezvăluit pentru cât va fi vândut noul SUV, deşi preţul sedanului său electric EQS ​ porneşte de la aproximativ 103.000 de dolari în Statele Unite.

Din punct de vedere al dorinţelor, trei sferturi din vânzările de maşini noi care au avut loc anul trecut pe piaţa americană au fost camionete şi SUV-uri, reprezentând o provocare pentru producătorii de automobile care doresc să-şi reducă amprenta de carbon, în timp ce au nevoie să satisfacă cererea clienţilor pentru vehicule mari.

Însă, în încercarea de a-şi localiza lanţul de producţie, Mercedes-Benz a deschis în martie prima fabrică de baterii de vehicule electrice din…

Citeste continuarea Aici

You might also like