Consumul strugurilor a demonstrat că previne atacurile de cord și accidentele vasculare cerebrale

Recent, cercetătorii de la Universitatea California din Los Angeles, Statele Unite, au realizat un studiu pe mai mulți pacienți și au descoperit că un aliment din dietă consumat zilnic, timp de patru săptămâni a condus la scăderea semnificativă a colesterolului. Consumul strugurilor a fost demonstrat că previne atacurile de cord și accidentele vasculare cerebrale, au anunțat experții americani.

În contextul cercetărilor, oamenii de știință din Statele Unite au oferit 46 de grame pe zi de pulbere de struguri întregi, echivalentul a două porții de struguri, participanților la studiu. Acest aliment a crescut semnificativ diversitatea bacteriilor din intestin, considerat un aspect esențial pentru menținerea unui sistem imunitar puternic, au descoperit experții, potrivit Daily Mail.

Totodată, consumul de struguri a scăzut semnificativ nivelul de colesterol, care contribuie la înfundarea arterelor și poate duce la boli de inimă.

În urma  mai multor teste, cercetătorii de la Universitatea California au observat că strugurii, în acest studiu, au redus nivelul de acizi biliari, care joacă un rol esențial în metabolizarea sau procesarea…

Citeste continuarea Aici

You might also like