Coreea de Nord recunoaște primul caz de Covid-19 și declară „urgenţă naţională majoră”

Coreea de Nord a identificat primul său caz de Covid-19, a transmis presa de stat, care a calificat situația drept o „urgență națională majoră”, scrie CNN.

În momentul de faţă, nu este clar câte infecții au fost depistate, dar agenția de presă de stat KCNA a transmis joi că au fost găsite cazuri cu varianta Omicron în capitala Phenian.

Probele prelevate de la un grup de persoane care au avut febră în 8 mai au indicat că acele persoane sunt infectate cu varianta foarte contagioasă Omicron, a raportat KCNA.

În prezent, un focar de Covid-19 s-ar putea dovedi îngrozitor pentru Coreea de Nord, potrivit sursei citate. Este puțin probabil ca infrastructura precară a sistemului de sănătate național să poată face față unui  număr mare de pacienți cu o boală foarte infecțioasă.

Din acest punct de vedere, Coreea de Nord nu a recunoscut anterior niciun caz de coronavirus, deși puțini cred că o țară de aproximativ 25 de milioane de oameni a fost ocolită de un virus care a infectat milioane de oameni în întreaga lume.

Joi, liderul nord-coreean Kim Jong Un a ordonat măsuri de izolare în toate oraşele și a direcționat distribuirea de…

Citeste continuarea Aici

You might also like