Crizantema – floarea vieții

Crizantema este o floare încântătoare, despre care se spun multe legende. Această floare mirifică simbolizează sănătatea și fericire, două lucruri esențiale în viață, ce o fac să devină cadoul perfect. Printre toate calitățile se numără și rezistența pe care o au, astfel că pot fi prinse fără probleme în orice buchet sau aranjament.

Legenda crizantemei

Una dintre legende amintește că în ziua de Crăciun, un cerșetor a îndrăznit să bată la ușa unei familii care nu era cum mult mai presus decât el, fiind și ei foarte săraci. Însă oamenii l-au primit și i-au oferit din ceea ce aveau. Pentru că a văzut cât de bine a fost primit și tratat, bătrânul s-a transformat în ceea ce era cu adevărat, adică Iisus Hristos. Se pare că a a doua zi în locul în care a stat, au găsit două crizanteme albe. Din ziua aceea, să dăruiești crizanteme albe în Ajunul Crăciunului a devenit o tradiție.

O altă legendă povestește că un împărat a auzit un zvon că în insula Libelulei din Japonia ar fi o floare magică și că ar putea întineri oamenii, însă nu putea fi culeasă de toți oamenii, doar de cei tineri. Împăratul s-a gândit…

Citeste continuarea Aici

You might also like